بازیافت گوشی‌های آیفون

محتوای جدول

اپل از جمله شرکت‌هایی است که تلاش می‌کند به محیط زیست توجه نشان دهد. تاکید و تمرکز این شرکت بر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز دیتاسنترهایش، نمونه‌ای از همین تلاش‌ها است. حال این شرکت اقدام به معرفی رباتی تحت عنوان Daisy کرده که قرار است برای بازیافت گوشی‌های آیفون مورد استفاده قرار گیرد؛ در ادامه به معرفی این ربات می‌پردازیم.

یک بازوی دیگر رباتیک، گوشی را برمی‌دارد و آن را در یکی از سه ایستگاه جداسازی باتری قرار می‌دهد. سیستم، هوای سردی با دمای ۸۰- درجه فسانتی‌گراد را روی باتری می‌دمد تا منجمد و آزاد شود. سپس ربات بدنه گوشی را به یک دیواره می‌زند تا باتری در یک سطل آلومینیومی بیفتد.

بازیافت گوشی‌های آیفون
بازیافت گوشی‌های آیفون

سپس نوبت به ایستگاه پانچ می‌رسد که در آن یک سمبه قدرتمند پیچ‌هایی را که قطعات گوشی را به یکدیگر متصل کرده از هم جدا کند. تعداد پانچ‌ها بر حسب مدل از ۳۵ عدد در آی‌فون ۵ تا ۵۴ عدد در آی‌فون ۶ پلاس متغیر است.

آخرین ربات، گوشی را برداشته و آن را تکان می‌دهد تا هر قطعه‌ای که ممکن است در طول فرآیند پانج شل شده باشد، آزاد شود. سپس یک ابزار چرخان با پیروی از یک الگوی از پیش تعریف شده، قطعات اصلی مانند دوربین پشتی، برد مدار اصلی، بلندگو و ماژول لمسی را جدا می‌کند. در نهایت لوگوی استیل اپل و حلقه اطراف ماژول دوربین هم با پانچ جدا می‌شوند.

بدنه گوشی که حالا دیگر کاملا سوراخ سوراخ شده بر حسب مدل در یکی از سه سطل مربوط می‌افتد. گیره‌های پلاستیکی که قطعات را در داخل بدنه نگه می‌دارند روی بدنه‌های آلومینیومی باقی می‌مانند زیرا آن‌ها در دمای بسیار پایین‌تری نسبت به فلز ذوب می‌شوند که همین باعث جداسازی آسان مواد مصنوعی از مواد آلومینیومی می‌شود.

در انتهای خط، بعضی از قطعات بر اساس موادی که می‌توان از آن‌ها بازیابی کرد، دسته‌بندی می‌شوند. مثلا، دوربین و برد اصلی حاوی مقدار زیادی مس و فلزات ارزشمند دیگری مانند طلا، نقره و پالادیوم هستند.

استفاده اپل از Daisy در صورت موفقیت می‌تواند سایر شرکت‌های فعال در حوزه فناوری را هم ترغیب کند تا برنامه‌های بازیافت داخلی را راه‌اندازی کنند. از سوی دیگر، شاید همین روند باعث شود که شرکت‌هایی مانند اپل تشویق شوند روش‌های متفاوتی را برای تولید گوشی‌های خود در پیش بگیرند تا دسترسی به قطعات و در نتیجه، بازیافت آن‌ها آسان‌تر باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: