اولین همایش علمی تخصصی روابط عمومی وپایداری ملی 24 دی ماه در مرکز همایشهای خلیج فارس در تهران برگزار شد.
اگنا:در این مراسم دکترمحبی معاون توسعه فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل کشور و رئیس شورای سیاستگذاری این همایش گفت: روابط عمومیها در مواقع بحران نقش ارزندهای در ارائه خدمات اظطراری دارند و از این رو میتوانند در پایداری ملی بسیار موثر واقع شوند.
وی با بیان اینکه دولت تمام دستگاههای اجرائی را موظف کرده است که پدافند غیرعامل را برای عموم مردم آموزش دهند گفت: نقش روابط عمومیها در این آموزش عمومی، آموزش، اطلاعرسانی و فرهنگسازی برای مخاطبین هدف آن دستگاه اجرایی است و ارتباط پدافند غیر عامل با موضوع روابط عمومی از آن جهت است که هر دستگاه اجرایی مورد تهدید سایبری و بعضی نیز مورد تهدید زیستی قرار دارند.
دکتر محبی با اشاره به اینکه در حوزه پدافند غیرعامل، بازدارندگی به معنی طراحی زیر ساختهایی است که دشمن را نا امید کند افزود: پایداری ملی در روابط عمومی مفهومش این است که ما افکار عمومی را طوری طراحی کنیم که در صورت وقوع شرایط تهدید و بحران، متناسب با نیاز و خواست جامعه حرکت کند و چنان نمایشی از خود داشته باشیم که دشمن دچار خطای محاسباتی نشود که افراد جامعه را با خود همسو و همراه ببیند و هوس حمله کند.
وی براستمرار خدمات ضروری جامعه در شرایط بحران تاکید کرد وگفت: بعضی از خدمات، همچون بیمارستانها در هر شرایطی باید تداوم داشته باشد و در مواقع بحران بیشتر فعال باشد که از جمله این مراکز میتوان به روابط عمومیها اشاره کرد که در هنگام ایجاد مشکل، نقش سروسامان دادن به امور داخلی سازمان و ارتباط گرفتن با بدنه جامعه را برعهده دارند.
دکتر محبی گفت: نگاه سازمان پدافند غیر عامل به روابطعمومیها، نگاه حلقه ارتباط بین تهدیدات و جامعه هدف آن روابطعمومی است و نگاه سازمان پدافند در این همایش، نگاه پیشگیرانه است.
وی با بیاناینکه جنگها از رویکرد صرفا نظامی به رویکردهای نرم تغییر یافته و در فضاهای سایبری و زیستی شامل موارد مرتبط با انسان، دام، مواد داروئی و حتی لوازم بهداشتی است گفت: اگر پدافند غیرعامل را چشم جامعه بدانیم که باید تهدیدات را رصد کند، روابطعمومیها نقش مدیریت بحران و اعلام این تهدیدات را دارند.
دکتر محبی در پایان ابراز امیدواری کرد که خروجی این همایش نقش بارز و مؤثر روابطعمومیها در بحرانها باشد.