اگنا-وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که فضای مجازی فقط یک پیام رسان نیست و ابعادی فراتر را در برمیگیرد و نتیجه مقابله با فضای مجازی، شکست است.
به گزارش اگنا محمدجواد آذری جهرمی در جشن انقلاب اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه در گذشته در حوزه فناوریها جایگاهی نداشتیم و ورود تکنولوژی به کشور با هدف مصرف گرایی انجام می شد، گفت:
امروز جوانان ایرانی در تکنولوژی و فناوری حرفهایی در دنیا دارند و شاید به لحاظ کار گروهی مشکل داشته باشیم ولی تربیت یافتگان دانشگاهی ما درسطح نخبگان دنیا هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از دستاوردهای بینظیر بشر را فضای مجازی عنوان و اعلام کرد که فضای مجازی فقط یک پیام رسان نیست و ابعاد و عمق آن از چیزی که امروز می بینیم فراتر است و تحلیل اقتصاددانان بزرگ دنیا این است که ما به زودی با انقلاب صنعتی چهارم مواجه هستیم.
جهرمی با بیان اینکه در آینده با مفهوم جدیدی به نام اقتصاد دیجیتال مواجه می شویم، افزود:
در آینده با تغییر سبک حکمرانی، زندگی و فرهنگ مواجه میشویم بهطوریکه جاری شدن تکنولوژی در زندگی بشر تغییرات شگرفی را به وجود میآورد.
به گفتهی وی، «بلاکچین» یکی دیگر از تغییرات شگرفی است که در دنیا نیز مطرح شده و این تکنولوژی مفاهیم حکمرانی را عوض میکند و ارزهای دیجیتال مفاهیم بانکداری و اینترنت اشیا نیز سبک زندگی را تغییر میدهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تمام زیرساختها درآینده را وابسته به فضای مجازی دانست و افزود:
یکی از راههای برخورد با این تغییرات وادادگی است و باید منتظر باشیم که تکنولوژی بیاید و از مزایا و فرصتهای آن استفاده کنیم مانند سالهای گذشته که چنین کاری انجام شده است؛ راه دیگر برخورد و مقابله با فضای مجازی است و هر دو این راهها یک نتیجه دارد که شکست است، این در صورتی است که ما در مقابل این فضا چاره داریم و راه آن هم خلاقیت است.
جهرمی معتقد است که خلاقیت در مغز و قلب جوان ایرانی وجود دارد، اما شرایط برای شکوفایی خلاقیت جوانان مهیا نیست و رشد خلاقیتها نیاز به زیستبوم دارد. کسانی میتوانند جوانان را توانمند کنند که از این حوزه شناخت داشته باشند و آیا مسئولان ما در همه ارکان از انقلاب چهارم صنعتی اطلاع دارند و میدانند توسعه اقتصاد دیجیتال چیست.
وزیر ارتباطات تاکید کرد:
مطمئن باشید که انقلاب صنعتی چهارم حتما در دنیا رخ میدهد و اقتصاد دیجیتال بخش عمدهای از اقتصاد دنیا میشود و اگر امروز در این حوزه فعال شویم در دنیا عقب نمیمانیم اما اگر منفعل باشیم حکم به اضمحلال آینده خود دادیم.
بر اساس گزارش وی، شاخص خلاقیت در ایران ۲ برابر میزان جهانی است، اما شاخص ریسک پذیری یک و شاخص فرهنگی ۱۰ از ۱۰۰ است که عدد پایینی را نشان میدهد و میتوانیم با گفتمانسازی در این حوزه، متولیان را با اهمیت موضوع آشنا کرده و دیدگاهها به هم نزدیک شود.
جهرمی به راه اندازی شبکه ملی اطلاعات اشاره و اعلام کرد:
کسی که بیشترین مطالبه شبکه ملی را دارد، بیشترین سنگ را در مقابل پیشبرد این کسب وکارها قرار میدهد.
منبع:زومیت