به گزارش پایگاه خبری اگنا، ژن درمانی روشی امیدوارکننده برای بازگرداندن شنوایی در افراد به نظر میرسد، اما رساندن درمان به بخشی از گوش که باید به آن برسد، بسیار سخت است. اکنون، یک مطالعه جدید قفل یک در پشتی را در گوش داخلی باز کرده است که میتواند اجرای درمآنها را کم خطر کند. سلولهای مو گیرندههای کوچکی در گوش هستند که ارتعاشات را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند که مغز ما میتواند آن را به صدا تفسیر کند.
ما با حدود 16000 سلول مویی در هر حلزون به دنیا میآییم، اما با گذشت زمان، برخی از آنها در اثر بیماری، پیری و قرار گرفتن در معرض صداهای بلند آسیب دیده یا کشته میشوند. سوراخ کردن استخوان تمپورال برای ارائه ژن درمانی میتواند باعث آسیب بیشتر و کاهش شنوایی شود. این یک علت شایع کم شنوایی است، و در حالی که در حال حاضر هیچ راهی برای معکوس کردن آسیب سلولهای مو در افراد وجود ندارد، محققان موفق شدهاند با تزریق ژن درمانی به حلزون گوش موشها، بازسازی را آغاز کرده و شنوایی را بازیابی کنند. در میان بسیاری از چالشهای ترجمه این ژندرمانیها به افراد، این واقعیت است که حلزون در استخوان تمپورال در بزرگسالان جاسازی شده است و سوراخ کردن آن برای ارائه ژندرمانی میتواند باعث آسیب بیشتر و کاهش شنوایی شود.
محققان دانشگاه روچستر اخیراً به قنات حلزونی، یک کانال کوچک بین حلزون و مغز، هم در انسان و هم در موش نگاهی دقیقتر انداختهاند. آنها برای مطالعه خود که اکنون در Science Translational Medicine منتشر شده است، از فناوری تصویربرداری و مدل سازی برای ترسیم جریان مایع مغزی نخاعی از قسمت های مختلف مغز از طریق قنات و داخل حلزون استفاده کردند. بر این اساس، آنها فرض کردند که یک ژن درمانی که برای بازگرداندن شنوایی در موش های ناشنوا طراحی شده است، اگر موش را به مخزن مایع مغزی نخاعی در پایه جمجمه حیوان تزریق کنند، به حلزون گوش موش ختم میشود.
نتیجه گیری آنها درست بود. ویروس مرتبط با آدنو حامل ژن درمانی آنها، به گوش داخلی رسید و تولید پروتئینی را افزایش داد که شنوایی را در موشهای ناشنوا بازیابی کرد. توانایی این ژن درمانی برای بازگرداندن شنوایی قبل از این مطالعه شناخته شده بود، اما چیزی که نشان میدهد این است که یک راه بالقوه ایمن تر و کمتر آسیب رسان برای رساندن آن به حلزون وجود دارد. در حالی که ما هنوز نمی دانیم که آیا این روش در افراد موثر است یا خیر، یافتن یک مسیر تجویز بهتر میتواند به محققان کمک کند تا اگر هر یک از درمان ها به کارآزمایی های بالینی برسند، تصادفاً آسیب بیشتری وارد نمیکنند. مایکن ندرگارد، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ” این یافتهها نشان میدهد که انتقال مایع مغزی نخاعی یک مسیر در دسترس برای تحویل ژن به گوش داخلی بزرگسالان است و ممکن است گام مهمی در جهت استفاده از ژن درمانی برای بازگرداندن شنوایی در انسان باشد.”
انتهای پیام/