به گزارش پایگاه خبری اگنا، نخستین نشست هماندیشی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان با حضور شرکتهای دانشبنیان در حالی برگزار شد که برخی از شرکتها و حتی رسانهها به دلیلا ظرفیت محدود موفق به حضور در این نشست نشدند.
ماجرا از این قرار بود که پس از مدتهای طولانی چشمانتظاری شرکتهای دانشبنیان برای برگزاری جلسه با یکی از مسئولان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، بالاخره این جلسه صبح امروز به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.
اما نکته قابل تأمل ناهماهنگیها در اتخاذ تدابیر لازم جهت بهرهمندی همه شرکتهای دانشبنیان از ظرفیت این نشست بود که متأسفانه از 15 دقیقه قبل از شروع، امکان حضور در آن فراهم نشد و متقاضیان ورود به جلسه با پیام « ظرفیت اتاق پر است» روبه رو میشدند که با وجود پیگیریهای فراوان از واحد ارتباطات معاونت علمی برای حضور در نشست، این امکان فراهم نشد.
آنچه که دارای اهمیت است اینکه وضعیتی که شرکتهای دانشبنیان اکنون در آن قرار دارند چندان مساعد نیست و با وجود چالشهای بسیار و نیاز به پاسخگویی و رفع و رجوع این مشکلات، متأسفانه اکنون که فضایی برای این امر با حضور یک مسئول مرتبط فراهم شده، ظرفیت لازم در نظر گرفته نشده است که این مساله نیز میتواند نقدی جدی بر بالاترین مرجع مرتبط با شرکتهای دانشبنیان و فناور باشد که با وجود تعداد زیادی ستاد در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری که عهدهدار شناسایی شركتهای دانشبنیان و مسائل مرتبط با آنها هستند، یا اطلاع دقیقی از میزان موجودیت این شرکتها وجود ندارد که فضای مناسب بیشتری برای حضور تعداد شرکتهای دانشبنیان تدارک ببینند و یا مشکلات این نوع از شرکتها چندان برای مسئولان و متولیان آن دارای اهمیت نبوده که تدابیر ویژهای برای آن اندیشیده شود.
این امر در شرایطی رخ داده که بسیاری از کارشناسان و فعالین، به دلیل مشکلات شرکتهای دانشبنیان و بروکراسیهای پیچیده آن بالاخص سردرگمیها در دریافت تسهیلات بانکی، تعداد شرکتهای دانشبنیان را متناسب با ظرفیت موجود در آن ندانسته و نگرانی از ورود و استفاده شرکتهای دولتی و شبهدولتی به حوزه استارتآپی و امتیازات در نظر گرفته شده برای شرکتهای دانشبنیان را تشدید میکند.
لذا هر چند دولت طی یکسال گذشته در استفاده از کلیدواژه شرکتهای دانشبنیان گوی سبقت را از سایر واژگان ربوده است اما همه در حد حرف و سخن بوده و به واقع حمایت عملی صورت نگرفته است. این در حالی است که به دلیل تازگی فضای فعالیت در حوزه دانشبنیانها، فعالین در این حوزه خواهان بهبود فضای کسب و کار و تعامل با متولیان امر برای رفع مشکلات خود هستند تا بتواند برای خود برنامهریزی میانمدت و بلندمدتی داشته باشند. اما اوضاع گاهی اوقات به قدری خراب است که حتی قادر به برنامهریزی برای یک بازه زمانی کوتاهمدت هم نیستند.
خبرنگار: سمیه حبیب اله پور