به گزارش پایگاه خبری اگنا، ماهنشین هوشمند ژاپنی برای بررسی ماه یا بهاختصار اسلیم در شاهکاری حیرتانگیز، از سه شب قمری جان سالم به در برده است. فضاپیماهای ماهنشین معمولاً فقط برای یک روز قمری، معادل تقریباً دو هفتهٔ زمینی دوام میآورند؛ زیرا شبانگاه ماه آنقدر طولانی و سرد است که باتری و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب میکند.
تعداد بسیار کمی از ماهنشینها برای دوام آوردن در دمای شبانهٔ ماه ساخته شدهاند. در این مدت تقریبا ۲ هفتهای، دما میتواند تا منفی ۱۳۳ درجهٔ سانتیگراد کاهش یابد. اسلیم نیز قرار نبود بتواند شبانگاه ماه را بهسلامت پشت سر بگذارد؛ زیرا هیچ گرمکن یا عایق خاصی برای گرم نگاهداشتن وسایل الکترونیکی فضاپیما تعبیه نشده بود.
برنامهٔ اولیهٔ ژاپن این بود که با فرارسیدن اولین شبانگاه در محل فرود ماهنشین، پایان مأموریت رقم بخورد؛ درنتیجه کمتر از دو هفته پسازآنکه اسلیم در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۹ دی ۱۴۰۲) به ماه رسید، هیچکس انتظار نداشت که فضاپیما دوباره از خواب بیدار شود؛ اما در ۲۵ فوریه ۲۰۲۳ (۶ اسفند)، خورشید بر فراز محل استراحت اسلیم در نزدیکی قطب جنوب ماه طلوع و با تاباندن پرتوهای خود روی فضاپیما، آن را بیدار کرد.
در کمال تعجب، تیم مأموریت اسلیم روی زمین دستبهکار شد و به ماهنشین دستور داد تا از محیط اطراف خود تا شبانگاه بعدی، زمانی که انتظار میرفت مأموریت واقعاً دیگر تمام شود، عکسبرداری و اندازهگیری کند. در اواخر ماه مارس، خورشید بار دیگر طلوع کرد و فضاپیما دوباره روشن شد و شروع به ارسال دادهها به زمین کرد.
انتهای پیام/