اگنا – دوربین های عکاسی دیجیتال که یکی متنوعترین محصولات در بازار لوازم دیجیتال است بسته به تجهیزات، کیفیت، نوع برند و کارایی، قیمتهای مختلفی دارد اما پر فروشترین دوربینهای عکاسی از حدود ۶۰۰ هزار تا سه میلیون تومان است.
به گزارش اگنا، یکی از بازارهای نسبتا متنوع در انواع لوازم دیجیتال بازار دوربینهای عکاسی است؛ دوربین هایی که عمدتا دیجیتالی هستند و در مدل های مختلف در بازار عرضه میشوند.
دوربینهای عکاسی در سالهای اخیر در بازار لوازم صوتی و تصویری تنوع و گستردگی بسیاری پیدا کرده است و با توجه به اینکه امروزه تقریبا تمامی شرکتهای تولیدکننده وسایل الکترونیکی دوربین تولید میکنند انتخاب یک دوربین مناسب از میان این همه مدل برای خریداران سخت است.
از این جهت افرادی که قصد خرید دوربین عکاسی دارند ضروری است که ابتدا نیاز و انتظارات خود را از یک دوربین عکاسی مشخص کنند و بر اساس آن و البته با آگاهی از امکانات و ویژگیهای دوربین، خرید خود را انجام دهند.
مهمترین عاملی که در تبلیغات تولیدکنندگان و بازارگرمی فروشندگان دوربینهای دیجیتال به آن اشاره میشود، عددی است که همراه با واحد مگاپیکسل نشان داده میشود. آنچه از آن با عنوان مگاپیکسل یاد میشود، در واقع تعداد پیکسلهای موجود در هر عکس است.
بسیاری از مشتریان تصور میکنند هر چه مگاپیکسل دوربین بیشتر باشد، آن دوربین بهتر است. اما لزوماً این طور نیست. دوربینی که مگاپیکسل بالایی داشته باشد اما کند و لاک پشتی عمل کند، تبدیل به وسیلهای اعصاب خردکن میشود. با چنین دوربینی شما صحنههای زیادی را از دست میدهید و عکسهایی که میگیرید، اغلب چند ثانیه بعد از لحظه مورد نظر را نشان میدهند.
اگر عکسها را فقط برای ذخیره کردن روی کامپیوتر و سیدی و دیویدی میگیرید و از آنها در اینترنت استفاده میکنید، یک دوربین سه مگاپیکسلی هم کار شما را راه میاندازد. اما اگر قصد چاپ عکسهایتان را دارید، موضوع فرق میکند و بستگی مستقیم به اندازهای دارد که میخواهید عکسها را در آن اندازه چاپ کنید.
به هیچ وجه گول اعدادی را که با آب و تاب فراوان در مورد زوم دیجیتال دوربین به شما میگویند، نخورید و هنگام خرید تنها به زوم اپتیکال آن توجه کنید.
دوربینهای ارزان قیمت، معمولاً امکان زوم اپتیکال ندارند. زوم اپتیکال همان بزرگنمایی لنز و همراه با جلو و عقب رفتن لنز است که موجب تغییر فاصله کانونی لنز میشود. اما زوم دیجیتال در فاصله کانونی لنز تغییری ایجاد نمیکند و با هر بار زوم، بخش کوچکتری از سنسور دوربین برای بزرگنمایی عکس انتخاب میشود.
وزن و اندازه دوربین دیجیتال یکی از مواردی است که سازندگان دوربینها در مورد آن با هم رقابت میکنند. دوربین سنگین و جاگیر نسبت به دوربینی که در جیب جا میشود کمتر کاربرد دارند.
محل قرار گرفتن کلیدها و طراحی منوی تنظیم دوربین موضوع مهمی است. آیا تنظیم رزولوشن، زوم، فلاش، دیافراگم و مشاهده و مرور عکسهای گرفته شده در دوربین انتخابی شما به راحتی و سریع انجام میشود؟
اما به طور کلی امروزه دوربینهای رایج در بازار که همگی به نوعی دوربین دیجیتال محسوب میشوند به دو دسته دوربینهای DSLR (انعکاس لنز تکی دیجیتال) و دوربینهای COPMPACT (کوچک) تقسیم بندی میشوند.
به طور کلی دوربین دیجیتال دستگاهی الکترونیکی است که برای گرفتن عکس و ذخیره آن بجای فیلم عکاسی از حسگرهای حساس به نور استفاده میکند و تصویر گرفته شده توسط سنسور طی چند مرحله به حافظه دوربین برای استفاده فرستاده میشود.
در دوربین دیجیتال، تصویربرداری روی فیلم صورت نمیگیرد بلکه توسط یک حسگر حساس انجام میشود.
دوربین کامپکت Compact Camera نوعی دوربین عکاسی کوچک است که لنز آن جدا نمیشود و از منظره یاب یا همان دریچه کوچکی که برای مشاهده تصویر و تنظیم کادر عکس استفاده میشود برخوردار نیست و بسیاری از کارهای عکاسی مانند تنظیم فاصله، نوردهی، فوکوس و… را بهطور خودکار انجام میدهد و احتیاجی به دخالت عکاس نیست. اساسا دوربینهای دیجیتال compact دوربینهایی هستند که کار کردن با آن ها سخت نیست و بیشتر افرادی که به دنبال استفاده روزمره از دوربین هستند و قصد عکاسی حرفه ای ندارند آن ها را ترجیح می دهند.
اما دوربین های DSLR دوربین های تکلنزی بازتابی یا تکلنزی انعکاسی هستند که از یک سامانه آینه نیمه خودکار برای مشاهده تصویر توسط عکاس استفاده میکند. این دوربینها بزرگتر از دوربینهای compact هستند و لنز آن ها قابل تعویض است.
دوربینهای DSLR به دلیل ویژگی هایی که دارند مورد استفاده افرادی هستند که به صورت حرفهای عکاسی می کنند.
دوربین های عکاسی بسته به ویژگیها، امکانات، نوع برند، گرانتی و … قیمتهای مختلفی دارند؛ به طور متوسط دوربین های دیجیتال در بازار که از مصرف بیشتری برخوردارند رنج قیمتی حدود ۲۰۰ هزار تا ۱۰ میلیون تومان دارند و به طور معمول قیمت دوربینهای DSLR بیشتر از دوربین های compact است.
با توجه به اینکه معیار اصلی برای انتخاب یک دوربین دیجیتال کیفیت است، باید این اطمینان حاصل شود که کار کردن با دوربینی که قصد خرید آن را داریم راحت باشد.
بعضی از دوربینهای دیجیتال طراحی شان را از دوربین های فیلمی و آنالوگ گرفتهاند، در حالی که بعضی دیگر با بدنههای دوتکه و منظره یاب متحرک دارای تفاوت زیادی با این دوربین ها هستند. البته تفاوت طراحی، یکی از مزایای دوربینهای دیجیتال است و بهترین راه برای انتخاب شکل دوربین رجوع به سلیقه و احساس راحتی با دوربین هنگام دست گرفتن آن است.
منبع:ایسنا